Kulutusluotto

Kulutusluotto on pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä laina, jolla voi tehdä hankintoja niin kotiin kuin itsellekin. Ennen kulutusluoton ottamista kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin. Kulutusluotot nimittäin vaihtelevat paljon eri lainanmyöntäjistä riippuen. Pienimmillään kulutusluotto on vain joitakin satoja euroja, kun taas suurimmillaan se voi olla jopa 10 000 euroa tai enemmänkin. Kulutusluottoa tarjotaan aina sen verran kuin hakijan maksukyvyn katsotaan kattavan. Mitä paremmat tulot, sitä suurempaan luottoon on mahdollisuus.

Vertaile lainalaskurilla

Netistä löytyvien lainalaskureiden avulla jokaiselle löytyy taatusti halvin kulutusluotto. Laskuriin syötetään tarvittu lainasumma sekä takaisinmaksuaika. Laskurin avulla voi nähdä kaikki yritykset, jotka tarjoavat kyseisen kaltaista kulutusluottoa. Sen avulla voi myös tehdä vertailua, joka koskee esimerkiksi lainan korkoa. Korot vaihtelevat paljon yrityksestä riippuen. Pahimmillaan todellinen vuosikorko voi olla jopa tuhansia prosentteja, mikä tarkoittaa ylimääräisiä kuluja edullisempiin lainoihin nähden. Myös lainan perustamiskuluissa voi säästää.

Kulutusluottoihin ei yleensä tarvita mitään vakuutta. Ne ovat siis kokonaan vakuudettomia luottoja. Monet yritykset eivät myöskään kysy liitteitä hakemuksen lisäksi. Jos liitteitä kuitenkin kysytään, tarvittavat liitteet ovat yleensä palkkatodistus sekä viimeisimmän verotodistuksen erittelyosa, josta selviää edellisen vuoden tulot. Kulutusluotto maksetaan yleensä kertaluottona, eli sitä ei voi käyttää uudelleen sitä mukaa, kun luottoa maksaa pois. Tällaiset luotot ovat nimeltään joustoluottoja, jotka poikkeavat koroiltaan kulutusluotoista.

Hae kulutusluottoa netissä

kulutusluotto vertailu on järkevää silloin, kun luoton hakeminen on ajankohtaista. Luottoa haetaan tavallisesti nettihakemuksen kautta. On olemassa myös sivustoja, joiden kautta voi hakea useita lainatarjouksia. Näiden lainatarjousten joukosta hakija valitsee itselle parhaiten sopivan tarjouksen. Hakijan voi kuitenkin valita ainoastaan yhden kulutusluoton kerrallaan. Luottohakemuksessa kysytään aina hakijan henkilötiedot ja hakijan on myös tunnistauduttava verkkopankkitunnuksilla. Sen lisäksi hakemukseen lisätään tiedot omista tuloista ja menoista.

Hakemuksessa on myös kohta, johon merkitään jo olemassa olevat lainat. Tähän kohtaan tulee merkitä niin asuntolaina, muut kulutusluotot, luottokorttivelat kuin pienemmät pikavipitkin. Hakemusta ei välttämättä oteta käsittelyyn, jos se on puutteellisesti täytetty. Lainatarjouksen saatuaan on hyvä kiinnittää huomiota lainan korkoon. Nimenomaan todellinen vuosikorko on se, joka kertoo kaiken lainasta. Siihen on laskettu kaikki kulut aina lainan perustamisesta kokonaiskorkoon ja lainanhoitomenoihin.