Autolainalaskuri

Autolaina on monella asuntolainan jälkeen talouden suurin laina. Uutta autoa ostaessa lainaa voi pahimmillaan joutua hakemaan kymmeniä tuhansia euroja. Sen vuoksi autolainan vertaileminen on kannattavaa. Eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja voi vertailla autolainalaskureiden avulla. Autolainojen määrät vaihtelevat pankkien mukaan. Yleensä autolaina on vakuudeton laina, eli lainalle ei vaadita takauksia omaisuuden tai henkilöiden muodossa. Mikäli lainasumma on kohtalaisen suuri, saatetaan vakuuksia silloin kuitenkin vaatia. Sopiva autolaina löytyy ainoastaan vertailemalla ja käymällä läpi monia eri lainatarjouksia, joiden joukosta voi valita suosikkinsa.

Kiinnitä huomiota korkoihin

edullinen autolaina löytyy käymällä läpi monia lainatarjouksia. Pankkien sivuilla olevat autolainalaskurit antavat viitteitä siitä, millainen autolainan korko tulisi olemaan. Korkoon vaikuttaa lainan määrä sekä laina-aika. Lainoja vertaillessa tulee kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Se kertoo kaiken olennaisen lainasta ja voi poiketa hyvinkin lainan viitekorosta ja marginaalista. Todellisessa vuosikorossa on nimittäin huomioitu myös lainan avauspalkkio sekä tilinhoitomaksu. Tilinhoitomaksua maksetaan kuukausittain. Kahdella hakijalla on lähtökohtaisesti paremmat mahdollisuudet saada laina kuin yhdellä. Ainakin suurempia lainoja varten vaaditaan kaksi hakijaa, joilla molemmilla on säännölliset tulot.

Lainan hakuehdot riippuvat pankista. Joissakin pankeissa kaikki täysi-ikäiset voivat hakea lainaa, kun taas toiset pankit myöntävät lainaa esimerkiksi yli 25-vuotiaille. Yhtenäistä kuitenkin on, että hakijan täytyy asua vakituisesti Suomessa ja hänellä on oltava säännölliset tulot. Tulotaso määritellään pankin mukaan. Näiden lisäksi lainaa hakeakseen tulee olla hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Tämä tarkoittaa siis sitä, että hakijalla ei saa olla olemassa olevia maksuhäiriömerkintöjä. Ne estävät lainan saamisen. Rahoituslaitokset myöntävät lainaa pankkeja helpommin, mutta niiden kanssa ei voi neuvotella koroista. Rahoituslaitosten myöntämien lainojen korot ovat aina pankkilainoja korkeammat.

Hae rahoitus valmiiksi

autorahoitus kannattaa hakea valmiiksi jo ennen autokaupoille suuntaamista. Kun sinulla on valmiina hyväksytty autolaina, voit tarjota sopivasta autosta välittömästi sellaisen löytäessäsi. piggyMyönnetty autolaina on sitoumus siitä, että auton hankintaa varten myönnetyt rahat ovat käytettävissä. Autosta kannattaa kuitenkin aina tarjota vain sen verran kuin budjetti joustaa. Hyväksyttyä autolainaa ei myöskään ole pakko käyttää kokonaisuudessaan, jos auto sattuu löytymään edullisemmin. Lainasta voi nostaa vain sen summan, minkä auto maksaa. Auton rahoitus on mahdollista hoitaa myös vaikkapa käyttöluotolla. Tämä saattaa sopia silloin, kun kyseessä on pienempi summa.

Käyttöluotto on käytännössä kulutusluotto. Se voi olla joustava, mikä tarkoittaa sitä, että lainaa on nostettavissa tiettyyn rajaan saakka. Kun sitä maksaa takaisin, saa lainaa käyttää aina uudelleen. Kulutusluotto sopii hyvin autolainaksi, jos summa ei ole kovin suuri. Summista puhuttaessa puhutaan alle 10 000 euron suuruisesta lainasta. Kulutusluottoa voi maksaa takaisin sopimuksessa määritellyn minimisumman verran tai sitten enemmän. Lyhennyksiä tehdään kerran kuussa, mutta monesti velallisen on mahdollista tehdä myös vapaaehtoisia ylimääräisiä lyhennyksiä. Monesti sopivin autolaina voi löytyä muualta kuin omasta pankista, joten vertaileminen kannattaa.